Novosti

Proslavite s predškolcima Dan zaštite okoliša

Dođite na Trg slobode u srijedu, 03. lipnja 2015. godine od 10:00 – 12:00 i proslavite s nama svjetski Dan zaštite okoliša.

Naglasak ovogodišnje proslave stavljen je na poticanje ekološke svijesti od najranije životne dobi, te smo u obilježavanje ovog značajnog datuma uključili veliki broj vrtića s područja grada Osijeka. Djeca predškolskog uzrasta natjecat će se u eko igri slaganja puzzli sa slikom odgovarajućeg spremnika za odvojeno prikupljanje otpada. Kroz ovu zanimljivu igru, djeca će naučiti koje se vrste otpada trebaju odvojeno prikupljati i u koji spremnik odložiti. Za najuspješnije smo osigurali i nagrade.

Obilježavanje ovog važnog međunarodnog eko datuma dio je IPA projekta prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija „The case for zero waste – creating preconditions for zero waste society in cross-border region“, financiranog od strane EU i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Projekt provode u partnerstvu Unikom d.d. Osijek, Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek i Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje iz Hrvatske, te JKP Komunalije, Grad Sremska Mitrovica, Ekološki klub grada Sremska Mitrovica i CEKOR iz Srbije.

Projektnim partnerima pridružiti će se i Izviđački klub Javor, te udruge Centar za kompost i Prijatelji okoliša.

Dođite na Trg slobode i podržite predškolce iz DV Kockica, Mak, Radost, Vedri dani, Bubamara, Pčelica, Sjenčica i Nevičica u igrama, natjecanju i učenju.

 

01-06-2015