Novosti

Proslavite s nama Dan planete Zemlje!

Dođite na Trg Ante Starčevića u srijedu, 22. travnja 2015. godine od 10:00 – 12:00 sati i proslavite s nama 45. godišnjicu obilježavanja Dana planete Zemlje.

Podržite učenike trećih razreda iz gotovo svih osječkih osnovnih škola, učenike iz Tehničke škole i Prirodoslovne gimnazije Ruđer Bošković, djecu iz Dječjeg doma Klasje, Udruge izviđača Slavonski hrast i IK Javor koji će se natjecati u već svima dobro poznatoj triciklijadi i drugim zanimljivim igrama.

Obilježavanje ovog važnog međunarodnog eko datuma dio je IPA projekta prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija „The case for zero waste – creating preconditions for zero waste society in cross-border region“, financiranog od strane EU i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Projekt u partnerstvu provode Unikom d.d. Osijek, Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek i Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje iz Hrvatske, te JKP Komunalije, Grad Sremska Mitrovica, Ekološki klub grada Sremska Mitrovica i CEKOR iz Srbije.

Projektnim partnerima pridružiti će se udruge Prijatelji okoliša, Centar za kompost, Izviđački klub Javor, Udruga izviđača Slavonski hrast i Dokkica, kao i Policijska uprava osječko baranjska – odjel za prevenciju, koji će upoznati prisutne sa svojim edukativnim i drugim aktivnostima.

U zabavnom dijelu programa pogledajte program Plesnog studija Shine.

21-04-2015