Završna konferencija projekta “Živi Dunav”

Pozivamo Vas na završnu konferenciju projekta Živi Dunav:
predstavljanje Akcijskog plana zaštite i održivog razvoja Srednjeg Podunavlja
promociju fotomonografije Živi Dunav

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na završnu konferenciju projekta Živi Dunav koja će se održati u Osijeku,
27. veljače 2015. godine sa početkom u 10:45 sati, u prostorijama velike Županijske vijećnice, Županijska 4.

Konferencija je završna svečanost projekta “Živi Dunav“ kojeg zajednički provode Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, Javna ustanova Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko – baranjske županije, Pokret gorana iz Sremske Mitrovice, Zelena Akcija i UNECO. Pored predstavljanja svih rezultata projekta predstavit će se dva najznačajnija projektna proizvoda – Akcijski plan zaštite i održivog razvoja Srednjeg Podunavlja i fotomonografija Živi Dunav.

Akcijski plan predstavit će Vam znanstvenici i istraživači koji su radili na analizama i istraživanju socio ekonomskog stanja, analizi poljoprivrede i ribarstva, analizi stanja turističke ponude, analizi zaštićenih i vrijednih prirodnih područja Hrvatskog Podunavlja. Na temelju pozitivnih i negativnih trendova u upravljanju i korištenju zaštićenih prirodnih područja Plan je razvio listu prioriteta i preporuka za očuvanje i održivi razvoj Hrvatskog Podunavlja.

Fotomonografija Živi Dunav jedinstvena je knjiga u kojoj devet autora fotografija prikazuje skriveni svijet ove rijeke kao i njene rijetke i ugrožene životinjske stanovnike i staništa. Na 160 stranica u boji knjiga vas vodi zaštićenim i vrijednim prirodnim područjima Dunava, Kopačkog rita i Rezervata biosfere u Hrvatskoj te Specijalnog rezervata prirode Gornje Podunavlje u Srbiji. Sudionicima konferencije biti će podijeljen ograničeni broj primjeraka fotomonografije.

Molimo Vas da zbog potreba organizacije i potvrdite svoj dolazak na +385 31 565 181 ili putem e-pošte marija@www.zeleni-osijek.hr, najkasnije do 25. veljače 2015. u 15:00 sati.

Program konferencije Živi Dunav:

Mjesto održavanja: Osijek, velika Županijska vijećnica, Županijska 4

10:45 – 11:00 Prijava sudionika

Pozdravne riječi

Jasmin Sadiković, voditelj projekta

Gordan Matković, JU Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima OBŽ

11:10  – 12:45 Prvi dio: Akcijski plan zaštite i održivog razvoja Srednjeg Podunavlja – analize, istraživanja i preporuke Vladimir Lay, moderator
Socio-ekonomska studija Hrvatskog Podunavlja

Poljoprivredni fakultet u Osijeku – Analiza poljoprivrede i slatkovodnog ribarstva

Analiza stanja turističke ponude, trendova i potencijala Osječko-baranjske županije i Vukovarsko-srijemske županije za ekoturizam

Analiza i prioriteti Akcijskog plana u Srbiji

Prioriteti i preporuke Akcijskog plana u Hrvatskoj