Projekt

Amazing Amazon of Europe – Responsible Green Destination Amazon of Europe

UNESCO prekogranični rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav povezuje 12 zaštićenih područja u 5 država, duž 3 rijeke (Mura, Drava i Dunav) u prvi svjetski pentalateralni rezervat biosfere, poznatiji kao Europska Amazona. Projekt „Amazing Amazon of Europe“ poboljšat će održivi gospodarski rast i razvoj turizma zasnovan na prepoznatljivoj prirodnoj i kulturnoj baštini kroz mogućnosti održivog razvoja za upravljanje raznolikošću i resursima s lokalne na transnacionalnu razinu, a istovremeno omogućiti jedinstvena iskustva međunarodnim posjetiteljima.

Projekt Amazing Amazon of Europe pružit će uključenim destinacijama zajedničko i integrirano rješenje za održivi turizam, uključujući:

• Model utjecaja odgovorne zelene destinacije na turizam, kombinirajući socijalne i tehnološke inovacije,
  • Zajedničku strategiju i model upravljanja destinacijom,
  • Zajedničke vodeće turističke proizvode koji povezuju vrhunska iskustva uz rijeke: riječne staze, pješačke staze, ekoturističke programe,
  • Nova ulaganja u opremanje centara za posjetitelje,
  • Evaluacija i standardizacija modela u 2 transnacionalna pilot područja i osposobljavanje dionika za odgovorne zelene destinacije.

Institut Iskriva iz Slovenije je nositelj projekta uz sudjelovanje 13 projektnih partnera i 15 pridruženih strateških partnera. Projekt je dio transnacionalnog programa Interreg Dunav i sufinanciran je sredstvima Europske unije. Udruga Zeleni Osijek je projektni partner.

Ukupna vrijednost projekta: 2.411.290,00 EUR

Trajanje projekta: Srpanj 2020. – Prosinac 2022.

21-12-2020