Novosti

Proglašeni pobjednici internacionalnog dijela natječaja „Postani umjetnik Dunava 2020.“

 

„Postani umjetnik Dunava 2020.“ natječaj je koji potiče djecu da bolje upoznaju lokalne rijeke i izraze se u komentiranju budućnosti njihovog okoliša koji je od 2004. godine ujedinio tisuće djece iz područja dunavskog sliva.

Drago nam je što svake godine zaprimamo sve veći broj prijava i ovim putem objavljujemo pobjednike internacionalnog dijela natječaja „Postani umjetnik Dunava 2020.“

Sudionici su bili podijeljeni u dvije dobne skupine – juniori (od 6 do 11 godina) i tinejdžeri (od 12 do 18 godina) te u tri kategorije: umjetničko djelo, video i karta.

U kategoriji umjetničko djelo pobjednice su učenice OŠ Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice (uzrast junior) i učenica Druge srednje škole Beli Manastir (uzrast tinejdžeri).

Najbolje video uratke napravili su učenici OŠ Jurja Šižgorića iz Šibenika (uzrast junior) i učenici Gimnazije Vukovar (uzrast tinedjžeri).

Ovogodišnji novitet natječaja, najbolju kartu, napravila je učenica OŠ Retfala iz Osijeka.

Ovim putem još jednom čestitamo svim pobjednicima na najboljim kreativnim načinima kojima su upoznali Dunav  i želimo im puno sreće u međunarodnom dijelu natjecanja!

09-11-2020