Novosti

Prijavi se na „Wildlife Photography“ radionicu koju vodi svjetski poznati fotograf Goran Šafarek!

Zaljubljenik si u prirodu i fotografiju ili početnik koji želi steći nova znanja o fotografiranju divljih životinja? Zanima te kako organizirati i voditi njihovo promatranje i uspješno fotografiranje? Onda je „Wildlife Photography“ radionica upravo za tebe!

Udruga Zeleni Osijek od 19. do 21. studenog 2021. godine u Eko centru Zlatna Greda organizira besplatnu trodnevnu edukaciju za vodiče programa promatranja i fotografiranja životinja pod nazivom „Wildlife Photography“. Smještena na sjevernoj granici Parka prirode Kopački rit, upravo je Zlatna Greda idealna oaza za promatranje i fotografiranje brojnih životinjskih vrsta – od velikog broja ptica močvarica do najveće populacije jelena i orla štekavca, najvećeg orla Europe.

Bilo da se bavite fotografiranjem prirode i divljih životinja ili u ovom području želite steći nova znanja i iskustva, uz turističkog vodiča i voditelja projekta „Ruta dunavske divljine“ Dinka Pešića iz Udruge Zeleni Osijek, za vođenje ove radionice angažiran je svjetski poznati wildlife fotograf i snimatelj, istraživač i avanturist Goran Šafarek koji će s vama podijeliti odgovor na pitanje kako kamerom sačuvati nezaboravne trenutke iz prirode i prenijeti ih publici putem fotografije!

Od Šri Lanke i Sirije do Ekvadora i Venezuele, Šafarek je sudjelovao na brojnim znanstvenim ekspedicijama, a sa svojom je kamerom boravio u skoro svakom kutku Hrvatske, često na mjestima do kojih ljudi inače ne mogu doći. Dosad je objavio desetak knjiga i na stotine članaka u časopisima poput naših Meridijana ili svjetski poznatog National Geographica, snimao za HRT, ali i BBC vodeći se motivacijom jedan trenutak uživo uhvatiti zauvijek na fotografiji.

Ukoliko želiš iskoristiti priliku, obići teren i fotografirati divljinu sa Šafarekom, na poveznici pogledaj detaljan program i prijavi se do 17. studenog 2021. jer je broj sudionika ograničen!

Radionica „Wildlife Photography“ održava se u okviru projekta „Ruta dunavske divljine – novi ekoturistički programi promatranja i fotografiranja životinja“ koji se provodi u sklopu Programa Interreg IPA Hrvatska-Srbija 2014.-2020. Glavni cilj projekta je jačanje raznolikosti prekogranične turističke ponude razvojem novih, zajedničkih ekoturističkih programa promatranja i fotografiranja divljih životinja u zaštićenim i vrijednim prirodnim područjima Hrvatske i Srbije.

08-11-2021