Poziv za sudjelovanje u obilježavanju Dana planeta Zemlje

U sklopu projekta Stvaranje društva bez otpada i ove godine biti će obilježen Dan planete Zemlja na središnjem gradskom trgu u Osijeku, u srijedu 22. travnja 2015. godine u vremenu od 10:00 – 12:00 sati.

Naglasak će se stvaiti na smanjenje ukupne količine otpada izdvajanjem, preradom i ponovnom upotrebom korisnog otpada. Stoga se pozivaju sve škole s područja grada Osijeka i prigradskih naselja da izrade maskotu od otpadnog materijala koja će biti izložena na Trgu Ante Starčevića. Najoriginalnije maske biti će nagrađene vrijednim poklonima.

Svaka škola treba sastaviti ekipu od četiri učenika trećeg razreda koji će se natjecati u 2 igre (TRICIKLIJADA i EKO PUZZLE). Dovedite i svoje navijače u što većem broju, kako bismo na zabavan i edukativan način zajedno proslavili Dan planeta Zemlje i poslali poruku o važnosti očuvanja planeta na kojem živimo.

Molimo škole da dostave svoje prijave najkasnije do 10. travnja 2015. godine.  Za detaljne informacije i dogovor javite se voditeljici projekta Tihani Škugor na tel: 374-214 ili mob: 091/374-21-42.

Projekt Stvaranje društva bez otpada financiran je od strane EU i Ureda za Udruge Vlade Republike Hrvatske, a provode ga u partnerstvu Unikom d.d. Osijek, Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek i Regionalna razvoja agencija Slavonije i Baranje.

01-04-2015