Novosti

Poziv na okrugli stol o gospodarenju otpadom u Hrvatskoj

Tematska mreža JEDRO organizira okrugli stol „Gospodarenje otpadom u gradovima i općinama u RH – prepreke, izazovi i prilike“ koji će se održati 27. lipnja 2023. od 11:00 do 15:00 sati u velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva (Perkovčeva 2, Zagreb).

Cilj okruglog stola je prezentirati najvažnije elemente upravljanja koji utječu na kvalitetu usluge, osobito u segmentu količine odvojeno prikupljenog otpada, kao i istaknuti najveće probleme s kojima se pružatelji usluge suočavaju. Također, želimo prikazati kako Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost mogu najučinkovitije utjecati na povećanje stopa odvojeno prikupljenog otpada. Uz navedeno, želimo ukazati kako na rezultat upravljanja utječe vlasnička struktura pružatelja usluge te udruživanje više susjednih JLS temeljem istraživanja provedenog u okviru projekta JEDRO.

U uvodnom dijelu prezentirat ćemo stručni rad koji analizira i dovodi u vezu kvalitetu usluge gospodarenja otpadom s različitim vlasničkim strukturama pružatelja usluge, te smjernice za unaprjeđenje sustava gospodarenja otpadom, kao i primjere dobre prakse gospodarenja otpadom u Hrvatskoj.

Sve zainteresirane molimo da se za sudjelovanje na ovom događaju prijave do srijede, 21. lipnja putem obrasca dostupnog na ovoj poveznici.

 

14-06-2023