Seminar – Ocijenimo dobrobiti od zaštićenog područja Regionalnog parka Mura-Drava na području Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije!

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na seminar o prepoznavanju vrijednosti zaštićenih područja i vrednovanju usluga ekosustava, koji će se održati u Noskovačkoj Dubravi, 15. veljače s početkom u 9:00 sati, u prostorijama posjetiteljskog centra Dravska priča.

Seminar je dio projekta Transformacija – borba protiv korupcije u zaštiti prirode / Novi pristup upravljanju zaštićenim i natura 2000 područjima, kojeg provode Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek u partnerstvu s Pravnim fakultetom Osijek, Udrugom za zaštitu okoliša i prirode iz Karlovca (Eko Pan), Zaštitarsko-ekološkom organizacijom Nobilis iz Čakovca te World Wide Fund for Nature Austria (WWF Austria).

Na seminaru će se primjeniti metodologija za procjenu vrijednosti zaštićenih područja (PA-BAT) koja je osmišljena kako bi institucijama za zaštitu prirode pomogla u prikupljanju i usporedbi informacija o ukupnim dobrobitima od zaštićenih područja. Više o ovoj metodi možete pogledati ovdje: http://croatia.panda.org/projekti/zatiena_podruja_za_prirodu_i_ljude/pa_bat_metodologija/

Ovom inovativnom i nadasve korisnom procjenom dobrobiti zaštićenog područja, obuhvatiti će se područje Regionalnog parka Mura-Drava na području Virovitičko-podravske i dijelu Osječko-baranjske županije. Stoga pozivamo sve dionike i korisnike (lovačka i ribolovna društva, Hrvatske šume, Hrvatske vode, turistički djelatnici, sportske i rekreacijske udruge, njegovatelji kulturne baštine, obrazovne ustanove, itd.) koji djeluju na području Regionalnog Parka i u okolici da sudjeluju na ovom seminaru.

Molimo vas da do 10. veljače 2017. potvrdite ime i prezime osobe koja će sudjelovati ispred vaše organizacije i to e-poštom na:  dinko@zeleni-osijek.hr ili na broj telefona 031 565 180.

Ocjena dobrobiti od zaštićenog područja Regionalni park Mura-Drava

Noskovačka Dubrava, 15. 2. 2017. godine

9:00 – 9:15 Dolazak i prijava sudionika
9:15 – 9:25 Dobrodošlica i ciljevi radionice Tatjana Arnold Sabo, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije

09:25 – 09:35 Predstavljanje projekta Transformacije Dinko Pešić, Zeleni Osijek
9:35 – 10:00 Uvod u procjenu dobrobiti zaštićenih područja:

Zašto želimo razumjeti vrijednosti i dobrobiti zaštićenih područja?

Korištenje metodologije za procjenu dobrobiti zaštićenih područja (PA-BAT) za prikupljanje informacija o vrijednostima i dobrobitima

Kasandra-Zorica Ivanić, WWF Adria

10:00 – 10:15 Pauza za kavu
10:15 – 12:00 Grupno ispunjavanje upitnika za procjenu dobrobiti zaštićenih područja Kasandra-Zorica Ivanić, WWF Adria
12:00 – 13:00 Pauza za ručak
13:00 – 15:00 Grupno ispunjavanje upitnika za procjenu dobrobiti zaštićenih područja

(nastavak)

Kasandra-Zorica Ivanić, WWF Adria

Za više informacija o samom projektu Transformacije posjetite stranicu: http://www.zeleni-osijek.hr/projekt/projekt-transformacija-borba-protiv-korupcije-u-zastiti-prirode/ ili  Facebook stranicu Projekt Transformacija

31-01-2017

Copyrights ©2015. Zeleni Osijek. Sva prava pridržana.