Projekti
fotka Drave

DRAVA LIFE – Integrirano upravljanje rijekom

Projekt "DRAVA LIFE – Integrirano upravljanje rijekom" započeo je 1.12.2015. godine u kojem će kroz pet godina partneri zajednički raditi na aktivnostima unaprjeđenja ekosustava gornjeg toka rijeke Drave u Hrvatskoj.

IMG_0179

Projekt “TRANSFORMACIJA” – Borba protiv korupcije u zaštiti prirode

Krajem prošle godine Udruga Zeleni Osijek je u partnerstvu sa Pravnim fakultetom iz Osijeka, udrugama ZEON i Pan te WWF Austrija započeo provedbu dvogodišnjeg projekta pod nazivom "Transformacija - Novi pristup upravljanju zaštićenim i NATURA 2000 područjima".

big_cro-serb-logo

Završena provedba projekta “Živi Dunav”

Provedba dvogodišnjeg projekta "Živi Dunav" sufinancirana od strane Europske unije u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska-Srbija, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Ureda za udruge Vlade RH, uspješno je završena.

zel. el.

S prvim danom siječnja 2015. godine počeo je projekt pod nazivom "Partnerstva za okoliš: Razvoj kapaciteta u zaštiti okoliša javnog i civilnog sektora u Hrvatskoj kroz primjenu servisa Zelenog telefona” u kojem Udruga Zeleni Osijek vrši funkciju suradnika na projektu.

logo zeleni osijek 3

Izborna 15. Skupština udruge Zeleni Osijek

Izborna Skupština Udruge Zeleni osijek održana je 10.10.2013. godine u prostorijama udruge. Na Skupštini su izabrani novi članovi Izvršnog i Nadzornog Odbora.

zajednice-koje-recikliraju (1)

Stvaranje društva bez otpada

U listopadu 2013. godine počela je provedba dvogodišnjeg prekograničnog IPA projekta Hrvatska – Srbija pod nazivom „Stvaranje društva bez otpada“. Vrijednost projekta iznosi 676.170,24 EUR-a, od čega je za realizaciju projektnih aktivnosti za partnere iz Srbije predviđeno 324.203,00 EUR-a, a za partnere iz Hrvatske 351.967,24 EUR-a.

soos 363

ŽIVI DUNAV – Osnaživanje kapaciteta za zaštitu ekosustava Srednjeg Podunavlja – ka održivom razvoju prekogranične regije Hrvatske i Srbije.

Prekogranično partnerstvo u EU projektu Živi Dunav stavlja naglasak na jačanju kapaciteta za zaštitu vrijednih prirodnih područja Srednjeg Podunavlja i putu ka održivom razvoju prekogranične regije Hrvatske i Srbije. Srednje Podunavlje obuhvaća zaštićena područja - PP Kopački rit, Regionalni park Mura – Drava, Rezervat biosfere Mura – Drava..

IMG_4399

Two rivers and one hill – new eco tourism products along Drava, Dunube and Papuk

U travnju 2013. godine počela je provedba eko turističkog projekta koji povezuje gorsku i nizinsku regiju Istočne Slavonije i Baranje. Projekt su osmislili i u partnerstvu provode Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, Nacionalni park Dunav-Drava i Javna ustanova Parka prirode Papuk.

bike-225195

Razvoj biciklističke rute Pečuh-Osijek-Antunovac-Ivanovac

Projekt ima za cilj održivo upravljanje i zaštitu okoliša u pograničnoj regiji, kroz nadogradnju postojeće mreže biciklističkih ruta te razviti i izgraditi "kapilarnu" rutu na hrvatskoj strani koji povezuje sela Ivanovac i Antunovac s postojećim biciklističkim stazama Grada Osijeka.

razumjeti otpad1

Uspješno završen projekt “Ka zajednicama koje recikliraju u Osječko – baranjskoj županiji i Severno-Bačkom okrugu”

Projekt "Prema zajednicama koje recikliraju u Osječko baranjskoj županiji i Severno-Bačkom okrugu" usmjeren je na razvoj održivih sustava gospodarenja otpadom kroz aktivnosti poput razmjene iskustava, zajedničke suradnje lokalnih vlasti, komunalnih poduzeća i ne-vladnih organizacija.

Copyrights ©2015. Zeleni Osijek. Sva prava pridržana.