Projekt

View of the Danube wildlife – New ecotourism and wildlife watching / photography tours

Održan Prvi sastanak projektnog tima

Dana 28.06.2019. godine održan je prvi sastanak projektnog tima u Eko centru Zlatna Greda.

Glavni cilj projekta je jačanje raznolikosti prekogranične turističke ponude razvojem novih zajedničkih ekoturističkih programa  promatranja divljih životinja i fotografije u zaštićenim i vrijednim prirodnim područjima Hrvatske i Srbije. Ovaj oblik ekoturizma u Hrvatskoj i Srbiji još uvijek je vrlo nerazvijen s nepostojećom specijaliziranom turističkom ponudom i vrlo niskom konkurentnošću u usporedbi s drugim zemljama EU. Cilj ovog projekta je razvoj novih infrastruktura potrebnih za razvoj navedenih turističkih niša, edukacije vodiča, stvaranje zajedničke prekogranične turističke ponude te zajedničke promocije i marketinga prekograničnog područja kao jedinstvene destinacije.

NOSITELJ PROJEKTA:            PROJEKTNI PARTNERI:

l9936

TRAJANJE PROJEKTA: 01.06.2019. – 31.03.2021.

*Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek i ni pod kojim uvjetima ne odražava stav Europske unije.

*This website has been produced with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Association for nature and environment protection Green Osijek and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

01-07-2019