Projekt

OBRAZOVANJE ZA ODRŽIVI PLANET

Projekt je usmjeren na povećanje uloge OCD-a u podizanju svijesti te razvoju kompetencija učenika, nastavnika te lokalne zajednice o održivom razvoju kroz osmišljavanje i provedbu 5 programa izobrazbe s temama zaštite okoliša, gospodarenja otpadom, održive potrošnju, klimatskih promjena, energetske efikasnosti i održivog korištenja prirodnih resursa. Kroz partnerstvo OCD-a, obrazovnih ustanova i lokalne samouprave 180 učenika, 10 nastavnika, 4 djelatnika lokalne samouprave, 40 pripadnika lokalne zajednice bit će uključeno u izobrazbu o održivom razvoju kroz teorijske i praktične edukacije, vježbe, zadatke i natjecanja. Partnerske organizacije osnažit će svoje kompetencije te osigurati opremu za dugoročnu provedbu izobrazbe za održivi razvoj u svojim ustanovama. U Eko centru Zlatna Greda uspostavit će se novi programi izobrazbe, kroz multimediju, didaktička pomagala i nove edukativne radionice. Projektni rezultati bit će predstavljeni kroz konferenciju i festival održivog razvoja.

Nositelj projekta: Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek

Projektni partneri: Osnavna škola “Ivana Brlić Mažuranić”, Općina Strizivojna, Osnovna škola “Mladost”

Trajanje projekta: 20 mjeseci

10-06-2019