Zbornik sažetaka sa stručnog skupa na temu “Turizam promatranja ptica u kontinentalnoj Hrvatskoj – stanje i mogućnosti razvoja”

Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode je sa suradnicima organizirala stručni skup na temu „Turizam promatranja ptica u kontinentalnoj Hrvatskoj – stanje i mogućnosti razvoja“. Skup je održan u Čakovcu 31. siječnja i 01. veljače 2019. godine, a cilj događanja bio je okupiti na jednom mjestu dionike vezane uz turizam promatranja ptica te predstaviti trenutnu ponudu sadržaja za turiste promatrače ptica koju nude ustanove za zaštitu prirode i strukovne udruge u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Kroz 14 različitih izlaganja govorilo se o ovom selektivnom obliku turizma, a izdan je i hrvatsko-engleski Zbornik sažetaka.  Na skupu je sudjelovao  član Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek Dinko Pešić s temom: Ekoturistički programi Zlatne Grede – Promatranje ptica i fotosafari.

Zbornik je dostupan na web stranici: http://www.medjimurska-priroda.info/publikacije/

16-04-2019