Održan seminar “Sudjelovanje javnosti i transparentno upravljanje zaštićenim i NATURA 2000 područjima”

Dana 06.02.2017. godine u Hotelu Park Boutique u Varaždinu održan je seminar pod naslovom “Sudjelovanje javnosti i transparentno upravljanje zaštićenim i Natura 2000 područjima.”

Seminar je organizirala Zaštitarsko-ekološka organizacija Nobilis iz Čakovca u partnerstvu s Udrugom za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, Pravnim fakultetom Osijek, Udrugom za zaštitu okoliša i prirode Eko Pan iz Karlovca te  austrijskim ogrankom Svjetske zaklade za zaštitu prirode World Wide Fund for Nature Austria.

Predavanja na ovom seminaru održali su dr.sc. Dražen Šimleša s Instituta znanosti “Ivo Pilar” u Zagrebu, dr.sc. Mihaela Mesarić iz Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode, Dora Radosavljević – Savez udruga “Dravska liga” iz Varaždina, Antonija Vučić iz Udruge za promicanje kulture življenja “Zvono uz Kupu-ZUK!” iz Karlovca, Denis Frančeišković – Udruga za zaštitu okoliša i prirode “Eko Pan” iz Karlovca te Goran Sabol, dipl.ing.geoing iz Zaštitarsko-ekološke organizacije “Nobilis” iz Čakovca.

Najaznačanije teme seminaru su: Analiza upravljanja zaštićenim i NATURA 2000 područjima – od trenutne prakse prema novim pristupima, Uključivanje lokalne zajednice u upravljanje zaštićenim i NATURA područjima te Pravni alati u zaštiti okoliša i prirode.

Na seminaru je sudjelovalo više od 40 osoba iz različitih organizacija civilnog društva, javnih ustanova s područja sjeverozapadne Hrvatske te nadležna tijela s ciljem upoznavanja s instrumentima borbe protiv korupcije, Arhunške konvencije te pravima javnosti na sudjelovanje u zaštiti prirode i okoliša kao i problemima sjeverozapadne Hrvatske koje se tiču invazivnih vrsta.

13-02-2017

Copyrights ©2015. Zeleni Osijek. Sva prava pridržana.