Prvi put u Osijeku obilježen Međunarodni dan rijeke Drave

Panel rasprava Projekti i izazovi zaštite i održivog razvoja uz rijeku Dravu održana u četvrtak 20. rujna u organizaciji J.U. Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, Osječko-baranjska županije, Muzeja likovnih umjetnosti Osijek, Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, Grada Osijek, Turističke zajednice Osječko-baranjske županije te Turističke zajednica Grada Osijeka, bila je uvod u brojne aktivnosti koje su se održavale prigodom obilježavanja Međunarodnog dana rijeke Drave. Na panelu su predstavljeni projekti koji  doprinose očuvanju jedne od posljednjih prirodnih rijeka u Europi, modeli održivog razvoja te mogućnosti razvoja turizma uz rijeku Dravu. Među predstavljenim projektima je i projekt Drava LIFE – Integrirano upravljanje rijekom, a koju je ispred Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek predstavio predsjednik Jasmin Sadiković.

U subotu 22. rujna na Vodenici je održana likovna radionica za najmlađe te izložba fotografija pod naslovom Živjeti uz Dravu. S Vodenice je krenula i regata čamaca. Glazbena škola Franje Kuhača je održala koncert svojih učenika u amfiteatru na lijevoj obali Drave, a glazbeni program je zaključen s nastupom DJ Omera. Naposljetku su podijeljene porcije fišpaprikaša svim sudionicima. U nedjelju su kajakaši koji su se spustili Dravom od Belišća do Osijeka dočekani kod Iktusa, a održan je i turistički razgled grada na biciklima.

24-09-2018