Projekt

O PROJEKTU:

PUNI NAZIV PROJEKTA: Restoration of Wetlands in Middle Danube

AKRONIM PROJEKTA: WetlandRestore

TRAJANJE PROJEKTA: 15.06.2019. – 14.12.2021.

Projekt WetlandRestore punog naziva Obnova močvarnih područja u srednjem Podunavlju svojevrsni je nastavak projekta EcoWet koji za cilj ima poboljšati zaštitu močvarnih područja srednjeg Podunavlja kroz prekograničnu suradnju Srbije i Hrvatske. Osim razvijanja sustava pračenja stanja močvarnih ekosustava radit će se i revitalizacija močvarnih staništa na 6 pilot područja.  Međusektorska suradnja dovest će do očuvanja močvara koje uz bogatu bioraznolikost u vrijeme klimatskih promjena čovjeku donose niz usluga poput pitke vode i zaštitu od poplava.

Trajanje projekta: 01.06.2019. – 30.11.2021.

NOSITELJ PROJEKTA:

PROJEKTNI PARTNERI:

AKTIVNOSTI:

Prvi projektni sastanak

Na prvom projektnom sastanku  koji se održao 04.07.2019. godine u Specijalnom rezervatu prirode Zasavica okupili su se svi članovi projektnog tima. U projektu Wetland Restore kao partneri sudjelovat će Pokret gorana Sremske Mitrovice, Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, Hrvatske vode, Vode Vojvodine i javna ustanova Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije. Na sastanku je potpisan partnerski ugovor te su dogovorene aktivnosti u prvom periodu provedbe projekta.

*Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek i ni pod kojim uvjetima ne odražava stav Europske unije.

*This website has been produced with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Association for nature and environment protection Green Osijek and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

01-08-2019