Poziv na završnu konferenciju projekta “Transformacija – Novi pristup upravljanju zaštićenim i NATURA 2000 područjima”

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na završnu konferenciju projekta “Transformacija – Novi pristup upravljanju zaštićenim i NATURA 2000 područjima” koja će se održati 10. studenog 2017. s početkom u 10.00h u Velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije, Županijska 4, u Osijeku.
Na konferenciji će biti predstavljena problematika upravljanja zaštićenim područjima te prirodnim resursima u Hrvatskoj (upravljanje rijekama, bespravna gradnja u zaštićenim područjima, komunalni i okolišni problemi urbanih i ruralnih sredina) te zaključci i preporuke za poboljšanje i veću transparentnost u upravljanju zaštićenim područjima koji su proizašli iz istraživanja, anketa, sociološke studije, seminara i okruglih stolova provedenih u sklopu projekta.

Biti će predstavljena i Zelena pravna klinika kao model društveno korisnog učenja i partnerstva Pravnog fakulteta Osijek i Udruge Zeleni Osijek u jačanju pravne zaštite prirode i okoliša.
Na konferenciji će biti predstavljena fotomonografija “Razotkrivene tajne naših rijeka: Mura, Drava, Dunav, Kupa” izrađena u sklopu projekta te će svi sudionici dobiti svoj primjerak fotomonografije.
Nakon završetka konferencije, za sve sudionike će biti organiziran ručak.

Molimo Vas da svoj dolazak potvrdite najkasnije do 8. studenog 2017. putem e-maila: adriana@zeleni-osijek.hr ili telefona: 031 565 180.

Više o projektu “Transformacija” na: http://www.zeleni-osijek.hr/projekt/projekt-transformacija-borba-protiv-korupcije-u-zastiti-prirode/

10:00 – 10:30 Dolazak i prijava sudionika
10:30 – 11.00 Predstavljanje rezultata projekta “Transformacija”, Dinko Pešić, Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek
11:00 – 11.30 Problematika upravljanja rijekama u RH i primjer HE Lešće na rijeci Dobri, Ivan Mužar, Eko PAN
11:30 – 12:00 Problemi bespravne gradnje u zaštićenim područjima i primjer objekata uz HE Čakovec, Goran Sabol, ZEO Nobilis
12:00 – 12:15 Pauza za kavu
12:15 – 12:45 Najbolji modeli upravljanja u zaštićenim i NATURA 2000 područjima Europe, Dražen Šimleša, Institut za društvena istraživanja Ivo Pilar
12:45 – 13:15 Transboundary management of the “Amazon of Europe” / Model prekograničnog upravljanja “Europskom Amazonom” (Rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav) – Prijevod osiguran
Arno Mohl, WWF Austria
13:15 – 13:30 Predstavljanje Zelene pravne klinike i društveno korisnog učenja u pravnoj zaštiti prirode i okoliša, Jelena Legčević, Pravni fakultet Osijek
13:30 – 13:45 Praktično uključivanje studenata u projektne aktivnosti, Valerija Bukovac, Katarina Verhas, Nikolina Gašparović, Matej Štok, studenti Stručnog upravnog studija Pravnog fakulteta Osijek
13:45 Ručak

Facilitator konferencije: Dražen Šimleša, Institut za društvena istraživanja Ivo Pilar

02-11-2017

Copyrights ©2015. Zeleni Osijek. Sva prava pridržana.