Poziv na uvodnu radionicu “Usluge vlažnih ekosustava: što nam sve priroda pruža!”

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na uvodnu radionicu projekta ECOWet – Procjena usluga vlažnih ekosustava u prekograničnom području Hrvatska – Srbija“ koja će se održati 12. listopada 2017. godine, sa početkom u 10.30 sati, u prostorijama Prijemnog centra  SRP Zasavica.

Cilj radionice je upoznavanje predstavnika upravljača zaštićenih prirodnih vrijednosti, lokalne zajednice,  ustanova koje se bave zaštitom prirode i nevladinih organizacija koje djeluju u  prekograničnom području Hrvatske i Srbije, sa ciljevima i planiranim aktivnostima projekta, kao i potencijalom usluga ekosustava prekograničnog područja.

Osim toga, radionica će biti i prilika za uspostavljanje kontakata i razmjenu iskustava predstavnika gore navedenih sektora iz Hrvatske i Srbije.

Projekt ECOWet financira Europska unija  u okviru INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014-2020 koji ima za cilj jačanje društvenog, ekonomskog i teritorijalnog razvoja prekograničnog područja kroz realizaciju zajedničkih projekata i aktivnosti.

Molimo Vas da potvrdite svoj dolazak  telefonski na +385 31 565 180 ili +385 91 782 11 39 ili putem e-pošte mihovil@zeleni-osijek.hr najkasnije do četvrtka 11. listopada 2017. godine.

Program radionice

Mjesto održavanja: Sremska Mitrovica, Prijemni centar SRP Zasavica, 12.10.2017

10.30 – 11.00 Registracija sudionika
11.00 – 11.10 Uvodna riječ (Slobodan Simić, upravitelj SRP Zasavica)
11.10 – 11.30 Predstavljanje projektnih partnera Ivan Damjanović, Zeleni Osijek

Gordan Matković, JU Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije

Dr Biljana Panjković, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode

Slobodan Simić, Pokret gorana Sremske Mitrovice

11.30 – 11.45 Ciljevi i planirane aktivnosti ECOWet projekta Mirjana Bartula, Pokret gorana Sremske Mitrovice
11.45 – 12.30 Usluge ekosustava – novi koncept zaštite prirode Vladimir Dobretić, PZZP

Ivan Damjanović, Zeleni Osijek

12.30 – 13.00 Pauza za kavu

13.00 – 13.30 Predstavljanje pilot područja za procjenu ES u Srbiji

Vladimir Dobretić, PZZP
13.30 – 14.00 Predstavljanje pilot područja za procjenu ES u Hrvatskoj

Ivan Damjanović, Zeleni Osijek
14.00 – 14.30 Rasprava i zaključci
14.30 – 15.30 Ručak

11-10-2017

Copyrights ©2015. Zeleni Osijek. Sva prava pridržana.