POSTANI UMJETNIK DUNAVA 2017!

Pokreni se za čišći Dunav!

Međunarodno natjecanje „Postani umjetnik Dunava“ organiziraju Global Water Partnership Srednje i Istočne Europe (GWP CEE) i Međunarodna Komisija za zaštitu rijeke Dunav (ICPDR). Državno natjecanje organizira Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek s ciljem poticanja djece da pobliže upoznaju svoje lokalne rijeke i izraze što okoliš predstavlja za njih. Pozivaju se djeca iz svih škola, nevladinih organizacija, vrtića ili udruga za djecu u Dunavskom slivu da naprave umjetničko djelo i sudjeluju u natjecanju Postani Umjetnik Dunava, koje ujedinjuje tisuće djece iz cijelog dunavskog sliva od 2004.

Pojedinosti o natjecanju

Sudionici trebaju imati između 6 i 18 godina starosti i dolaziti iz zemalja dunavskog sliva (Njemačka, Austrija, Češka, Slovačka, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Rumunjska, Bugarska, Moldavija i Ukrajina). Natjecanje ima dvije razine: državnu i međunarodnu. Nakon odabira na državnoj razini, državni pobjednici natječu se na međunarodnoj razini. Krajnji rok prijave je 05. lipnja 2017.

Odabir pobjednika

Na državnoj razini, umjetnička djela će biti ocijenjena od strane državnog organizatora. Državne nagrade se razlikuju od države do države i natjecatelji se potiču da kontaktiraju svog državnog organizatora za više detalja. Na međunarodnoj razini, umjetnička djela državnih pobjednika biti će ocijenjena od strane međunarodnih sudaca, koji će biti sastavljeni od strane džavnih predstavnika svih ICPDR zemalja (jedan po zemlji). Za suce će tekstovi ili drugi nagovještaji državnog porijekla biti prekriveni kako bi ocjenjivanje bilo nepristrano. Odluka sudaca je konačna.

Autor najboljeg međunarodnog umjetničkog djela biti će proglašen „Umjetnikom Dunava“ i nagrađen motivirajućim poklonom poput profesionalne kamere i druge nagrade vezane uz vodu. Međunarodni pobjednici će biti obaviješteni putem email-a. Nagrade se ne mogu zamijeniti niti se njihova vrijednost može isplatiti u novcu.

Zaposlenici i članovi GWP CEE i ICPDR, kao i uži članovi njihovih obitelji (definirani kao roditelji, supružnici, djeca, braća i sestre, djedovi i bake) i članovi kućanstava bilo kojeg zaposlenika ili člana nisu kvalificirani za sudjelovanje u natjecanju. Sudjelovanje u natjecanju uvjetuje suglasnost pobjednika da njihovo ime i fotografija budu javno objavljeni od strane GWP CEE i ICPDR.  GWP CEE i ICPDR zadržavaju sva prava na korištenje fotografija/video materijala bez izraženog pismenog dopuštenja od strane onih koji su uključeni u fotografije/video materijala.

Kako sudjelovati?

Da biste sudjelovali, organizirajte posjet vaše škole, udruge ili ustanove do riječne obale, idealno na Dunav ili njegovu pritoku i napravite umjetničko djelo koristeći materijale koje pronađete uz rijeku. Ovogodišnja tema je „Pokreni se za čišći Dunav!“. Nakon stvaranja umjetničkog djela, djeca ili nastavnici trebaju napraviti fotografiju umjetničkog djela u boji i poslati ga državnom organizatoru putem elektronske pošte (e-mail):

DRŽAVNI ORGANIZATOR ZA HRVATSKU

UDRUGA ZA ZAŠTITU PRIRODE I OKOLIŠA ZELENI OSIJEK

OPATIJSKA 26f, 31000 OSIJEK

TEL: 031 565 180, FAX: 031 565 182

E-MAIL: adnan@zeleni-osijek.hr

WEB: http://www.zeleni-osijek.hr

KONTAKT OSOBA: ADNAN DELIĆ

KRAJNJI ROK PRIJAVE JE 05. LIPNJA 2017. GODINE!

Najmanja dozvoljena veličina fotografije je 150 DPI. Crteži i slike neće biti prihvaćeni.

Ove godine predstavljamo novu podkategoriju, a to je video. Od natjecatelja se traži da naprave jedno-minutni video, koji bi nosio snažnu poruku u okviru teme natjecanja. Video ne treba biti duži od jedne minute, treba biti snimljen telefonom ili kamerom i ne smije biti animiran.

26-04-2017

Copyrights ©2015. Zeleni Osijek. Sva prava pridržana.