Novosti

Pobjednici natječaja Postani umjetnik Dunava 2019.

Ovog vikenda 22.06.2019. godine u Eko centru Zlatna Greda u sklopu festivala “Čudesna šuma” održano je proglašenje pobjednika natječaja “Postani umjetnik Dunava 2019.”.

Od brojnih radova pristiglih na međunarodni natječaj koji je proveden u zajedničkoj organizaciji Global Water Partnership Central i Eastern Europe-a (GWP CEE) i Međunarodne komisije za zaštitu rijeke Dunav (ICPDR), u Hrvatskoj je izabrano deset najboljih umjetničkih djela malih umjetnika, ljubitelja prirode i rijeke Dunava.

Pobjednik/ica osim nagrade dobiva priliku sudjelovati na daljnjem natjecanju u kojem sudjeluju djeca iz zemalja Dunavskog sliva (Njemačka, Austrija, Češka, Slovačka, Mađarska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Rumunjska, Bugarska, Moldavija i Ukrajina).

Inače, na natječaj su se prijavljivala djeca iz škola, nevladinih organizacija, vrtića i udruga za djecu na području dunavskog sliva. Ovaj projekt započet je 2004. godine ujedinio tisuće djece. Natjecanje ne povezuje samo djecu Dunavske regije već ih i ući o intrizičnoj vrijednosti rijeke i daje im mogućnost komentiranja budućnosti njihovog okoliša.

Ove godine pobjednici u kategoriji  umjetničko djelo bili su učenici 3. I 4. razreda područne osnovne škole Slatinik Drenjski, dok je pobjedu u kategoriji video odnijela učenica Klara Hardi iz Osnovne škole Antuna Bauera.

Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali, a pobjednicima želimo sreću u daljnjem natjecanju.

 

 

 

24-06-2019