Održana uvodna radionica novog prekograničnog projekta – ECOWet

U četvrtak 12. listopada 2017. godine u prostorijama Prijemnog centra Specijalnog rezervata prirode „Zasavica“ održana je uvodna radionica u okviru projekta “ECOWet – Procjena usluga vlažnih ekosustava u prekograničnom području Hrvatska – Srbija“, kojeg financira Europska unija u okviru INTEREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija 2014-2020.

Na radionici su sudjelovali projektni partneri Pokrajinski zavod za zaštitu prirorde, Javna ustanova – Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko – baranjske županije, Udruga Zeleni Osijek i Pokret gorana Srijemske Mitrovice, te predstavnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Vukovarsko – srijemske županije, kao i predstavnici brojnih nevladinih organizacija aktivnih na polju zaštite prirode u prekograničnom području. Skupu su prisustvovali i studenti i profesori Fakulteta za primijenjenu ekologiju „Futura“.

Sudionici su imali priliku upoznati se sa ciljevima i planiranim aktivnostima ECOWet projekta, značaju i vrstama usluga ekosustava kao i primjerima dobre prakse procjene vrijednosti usluga ekosustava u Republici Hrvatskoj. Ovom prilikom su predstavljena i pilot područja na kojima će biti testirana metodologija za procjenu usluga ekosustava, Posebni ornitološki rezervat Podpanj i ribnjaci Donji Miholjac, sjeverni dio srednjeg Podunavlja i Spačvanski bazen u Hrvatskoj kao i Bara Trskovača, Bosutske šume i Specijalni rezervat prirode Zasavica u Srbiji. Radionica je bila prilika i za uspostavljanje kontakata i razmjenu iskustava među sudionicima iz Hrvatske i Srbije.

18-10-2017

Copyrights ©2015. Zeleni Osijek. Sva prava pridržana.