OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA RIJEKE DRAVE

U četvrtak, 20. rujna 2018. godine u prostorijama velike Županijske vijećnice u Osijeku, s početkom u 10:00 sati, održati će se press konferencija i panel rasprava pod nazivom „Projekti i izazovi zaštite i održivog razvoja uz rijeku Dravu“, na kojoj će se predstaviti projekti koji doprinose očuvanju jedne od posljednjih prirodnih rijeka u Europi, modele održivog razvoja te mogućnosti razvoja turizma uz rijeku Dravu.

Press konferencija i panel rasprava samo je dio trodnevnog događanja organiziranog povodom obilježavanja Međunarodnog dana Drave, koji će se za sve građane održati u subotu 22. i nedjelju 23.09.2018. godine.

Subotnji program će početi u Vodenici u 11 sati (Gornjodravska obala) svečanom regatom čamcima, a za djecu će se održati radionica crtanja dravskom vodom koju će predvoditi djelatnici Muzeja likovnih umjetnosti iz Osijeka. U prostorijama Vodenice biti će izložene i pobjedničke fotografije Foto natječaja ˝Živjeti s Dravom˝. Drugi dio subotnjeg događanja nastaviti će se u Amfiteatru (Katakombe) gdje će građani imati priliku uživati u nastupu Glazbene škole Franje Kuhača i DJ Omera.

Nedjeljni program počinje u 11 sati kod Iktusa, gdje će građani i navijačka skupina Kohorta Osijek dočekati bicikliste i kajakaše, koji će se spuštati od Belišća do Osijeka.

Događanje su zajednički organizirali J.U. Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje, Osječko-baranjska županija, Muzej likovnih umjetnosti Osijek, Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, Grad Osijek, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije te Turistička zajednica Grada Osijeka.

17-09-2018