Gostujuće predavanje na Poslijediplomskom sveučilišnom interdisciplinarnom studiju Zaštite prirode i okoliša u Osijeku

U subotu 24.03.2018. godine članovi Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek održali su gostujuće predavanje na Poslijediplomskom sveučilišnom interdisciplinarnom studiju Zaštite prirode i okoliša u Osijeku.

Teme o kojima se govorilo na predavanju bile su: Aarhuška konvencija i sudjelovanje javnosti u pitanjima zaštite okoliša i prirode, najčešća kršenja konvencije i iskustva okolišnih udruga, Program Zelenog telefona – služba za prijavu okolišnih problema na razini RH, izdvojeni slučajevi i koraci u njihovom rješavanju,  iskustva Zelenog Osijeka i ostalih okolišnih udruga u provedbi projekata okolišnog prava i zagovaranja za veću transparentnost i otvorenost u upravljanju prirodnim resursima,  Zelena pravna klinika – suradnja Zelenog Osijeka i Pravnog fakulteta u Osijeku kroz uključivanje studenata u rješavanje okolišnih problema, a napravljen je i kratak osvrt na slučajeve privatizacije sustava vodoopskrbe te vodnih resursa.

26-03-2018

Copyrights ©2015. Zeleni Osijek. Sva prava pridržana.