Zasađeno 170 stabala u volonterskoj akciji „5 do 12 za borbu protiv klimatskih promjena“

Volontersku akciju sadnje drveća pod nazivom „5 do 12 za borbu protiv klimatskih promjena“ organizirala je Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, a održala se 26. listopada 2019. u Zlatnoj Gredi uz revitalizirani kanal Ivovac. Akcija je počela oko podneva, a nakon sadnje uslijedilo je neformalno druženje u Kući u prirodi Zlatna Greda. Organizacijom akcije sadnje drveća Udruga Zeleni Osijek pridružila se nacionalnoj građanskoj inicijativi „Dani kolektivne sadnje“ a koja je pokrenuta s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastitog okoliša, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena. Zasađeno je oko 170 stabala vrba, topola, hrasta i jasena.

Zahvaljujemo Hrvatskim šumama na donaciji sadnica, Šumariji Tikveš na donaciji zaštita od divljači za mlade sadnice te zaljubljenicima u prirodu koji su donirali veliki broj sadnica. Također zahvaljujemo svima koji su sudjelovali na sadnji te omogućili da se ovaj broj sadnica zasadi.

28-10-2019