Sudjelovanje na okruglom stolu u sklopu projekta Zelene staze Dunava i Drave

Članovi i djelatnici Zelenog Osijeka, danas 05.06.2020. godine sudjeluju na Okruglom stolu koji organizira Općina Erdut i Grad Belišće u sklopu projekta Zelene staze Dunava i Drave.

Nositelj projekta je Općina Erdut, a provodi ga u partnerstvu s Gradom Belišće, J.U. Agencijom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Osječko-baranjske županije, J.U.  Županijskom razvojnom agencijom Osječko-baranjske županije, Turističke zajednice Općine Erdut, Kajak kanu klubom Aljmaš i Turističkom zajednicom grada Belišća.

Projekt se financira iz poziva Promicanje održivog razvoja prirodne baštine, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020  s ciljevima povećanja privlačnosti i obrazovnog kapaciteta te uspostave boljeg upravljanja posjetiteljima na području Zelenih staza Dunava i Drave i razvijanja javne svijesti o važnosti očuvanja bioraznolikosti kroz promociju Zaštićenog krajobraza Erdut, regionalnog parka Mura – Drava i ekološke mreže Natura 2000.

05-06-2020