Stručni skup za nastavnike osnovnih škola

Djelatnici Udruge Zeleni Osijek organizirali su i  održali Stručni skup za nastavnike osnovnih škola u srcu dviju županija (Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske) odnosno u Osijeku (03.09.2019. u Osnovnoj školi Mladost) i Vukovaru (05.09.2019. u Osnovnoj školi Siniše Glavaševića Vukovar).

Na oba Skupa predavanje je održao prof.dr.sc. Branimir K. Hackenberger i to na temu Održivog razvoja – pojma koji je primjenjiv u gotovo svim nastavnim predmetima pa je zato od interesa velike većine nastavnika. Svi su nastavnici koji su prisustvovali Skupu na kraju dobili potvrdu o sudjelovanju koja im se vodi kao stručno usavršavanje. Nakon predavanja uslijedilo je predstavljanje Kuće u prirodi Zlatna Greda, a predstavila ju je direktorica Zlatne Grede Adriana Blažević. Zatim je Kristina Kovačević ukratko predstavila edukativne radionice koje će se izvoditi u Kući u prirodi Zlatna Greda. Ono što je posebno naglašavano tijekom predstavljanja jest da su teme radionica u skladu s novim nastavnim kurikulumom. Oba su Skupa završila svečanim domjenkom na kojem su se nastavnici družili s djelatnicima Udruge Zeleni Osijek i postavljali dodatna pitanja vezana uz Kuću u prirodi.

Velik broj nastavnika se odazvao na oba Skupa zbog čega ne krijemo svoje oduševljenje te se nadamo da će nam nastavnici dolaziti s učenicima na edukativne radionice, al i na druženje u Zlatnu Gredu.

10-09-2019