Pobjednici međunarodnog natječaja “Postani umjetnik Dunava 2019.”

S ponosom Vam donosimo rezultate internacionalnog dijela natjecanja Postani umjetnik Dunava 2019. (Danube Art Master 2019.). Učenici PO Slatinik Drenjski dijele prvo mjesto s  pobjednicima iz Austrije i Srbije u kategoriji umjetničko djelo, dok je Klara Hardi iz Vukovara samostalno osvojila prvo mjesto u kategoriji video. Djeca sutra 16.10.2019. putuju u Budimpeštu na Budapest Water Summit gdje će im potvrde o osvojenim mjestima i prigodne nagrade dodijeliti predsjednik Mađarske János Áder.

Da podsjetimo Postani umjetnik Dunava 2019. je međunarodni natječaj koji potiče djecu da bolje upoznaju lokalne rijeke i izraze što okoliš predstavlja za njih. Djeca iz svih škola, nevladinih organizacija, vrtića ili udruga za djecu na području dunavskog sliva pozivaju se na stvaranje umjetničkog djela i sudjelovanje u natječaju Postani umjetnik Dunava, koji je od 2004. godine ujedinio tisuće djece iz područja dunavskog sliva. Natjecanje ne povezuje samo djecu Dunavske regije već ih i ući o intrizičnoj vrijednosti rijeke i daje im mogućnost komentiranja budućnosti njihovog okoliša.

Čestitamo našim pobjednicima i želimo im sretan put u Budimpeštu!

15-10-2019