Hrvatski   |   English

O nama

Vizija:

Pravedno i ekološki održivo društvo, koje osigurava visoku kvalitetu življenja i suživot čovjeka i prirode.

Misija:

Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek je samostalna, nestranačka i neprofitna udruga građana osnovana 1995. godine u Osijeku s ciljem aktiviranja građana za zaštitu prirode i okoliša te unaprjeđenje kvalitete življenja kroz zagovaranje, promociju i primjenu ekološki opravdanih tehnologija i održivog razvoja.

Članovi udruge započeli su svoj rad akcijama čišćenja, ozelenjavanja, biciklijadama i sl. Nakon nekoliko godina djelovanje udruge se znatno proširilo i započeti su značajniji projekti i dugoročni programi. Danas je Zeleni Osijek jedna od najaktivnijih udruga za zaštitu prirode i okoliša u istočnoj Hrvatskoj.
Udruga ima 60-tak članova od kojih je petnaest volontera i pet stalno zaposlenih osoba.

Područja djelovanja:

• zaštita prirode i okoliša,
  • javno zagovaranje i poticanje sudjelovanja javnosti u procesima odlučivanja,
  • promocija održivog razvoja kroz predavanja, javne prezentacije, izložbe, okrugle stolove, konferencije, tiskane i video materijale
  • podizanje svijesti i edukacija za zaštitu prirode i okoliša,
  • promocija obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti,
  • poticanje eko turizma kao održivog modela upravljanja prirodnim resursima,
  • povezivanje i umrežavanje s drugim organizacijama i institucijama koje se zalažu za iste ili slične vrijednosti u Hrvatskoj i svijetu.

Web dizajn & Web hosting: Shimoda