Živi Dunav Osnaživanje kapaciteta za zaštitu ekosustava
Srednjeg Podunavlja - Put ka održivom razvoju
prekogranične regije Hrvatske i Srbije

Poziv na završnu konferenciju projekta Živi Dunav, predstavljanje Akcijskog plana zaštite i održivog razvoja Srednjeg Podunavlja i promociju fotomonografije Živi Dunav

U prostorijama velike Županijske vijećnice u Osijeku, 27. veljače 2015. godine s početkom u 10.45 sati održava se završna konferencija projekta Živi Dunav. Konferencija je završna svečanost projekta “Živi Dunav“ kojeg zajednički provode Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, Javna ustanova Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko – baranjske županije, Pokret gorana iz Sremske Mitrovice, Zelena Akcija i UNECO. Pored predstavljanja svih rezultata projekta predstavit će se dva najznačajnija projektna proizvoda – Akcijski plan zaštite i održivog razvoja Srednjeg Podunavlja i fotomonografija Živi Dunav.

Akcijski plan predstavit će Vam znanstvenici i istraživači koji su radili na analizama i istraživanju socio ekonomskog stanja, analizi poljoprivrede i ribarstva, analizi stanja turističke ponude, analizi zaštićenih i vrijednih prirodnih područja Hrvatskog Podunavlja. Na temelju pozitivnih i negativnih trendova u upravljanju i korištenju zaštićenih prirodnih područja Plan je razvio listu prioriteta i preporuka za očuvanje i održivi razvoj Hrvatskog Podunavlja.

Fotomonografija Živi Dunav jedinstvena je knjiga u kojoj devet autora fotografija prikazuje skriveni svijet ove rijeke kao i njene rijetke i ugrožene životinjske stanovnike i staništa. Na 160 stranica u boji knjiga vas vodi zaštićenim i vrijednim prirodnim područjima Dunava, Kopačkog rita i Rezervata biosfere u Hrvatskoj te Specijalnog rezervata prirode Gornje Podunavlje u Srbiji. Sudionicima konferencije biti će podijeljen ograničeni broj primjeraka fotomonografije.

Selection_017    Selection_018